petek, 3. februar 2012

Zimska šola v naravi 2012

1.DAN

Pot je minila brez zapletov. Mariborsko Pohorje nas je pričakalo v pravi zimski idili. Po kosilu je potekalo razvrščanje v skupine po predznanju smučanja. Trenutno imamo 4 začetniške in 2 nadaljevalni skupini. Prvi smučarski koraki in zavoji so za nami. Tudi smešni pripetljaji niso izostali. Po smučanju smo se okrepčali z malico in imeli delavnice z učiteljicama Mojco ter Klavdijo. Pri večerji je bilo potrebno ponoviti pravila lepega obnašanja. Dan se je zaključil s predavanjem učitelja Mirana o pravilih, ki veljajo na smučišču. Torej...dan za pravila! Jutri naj teorija postane praksa :-) Sedaj pa hitro spat.



2. DAN
Smučali smo dopoldne, popoldne in zvečer. Tudi začetniki so osvojili vožnjo z vlečnico. Dopoldne so bili učenci Miranove in Branetove skupine tudi na Arehu (snemanje) in uživali na Piskru. 3 krat smuk, ravno prav da je bila noč mirna.


3. DAN
Smučarski del smo dopolnili s pisanjem razglednic, predavanjem GRS in nočna vožnja s vzpenjačo ter krajšim nočnim sprehodom. Zaenkrat poteka vse po načrtu in počasi se veselimo...hm, kaj mislite? Ja, petkove tekme seveda ;-)


4. DAN
Nekateri smo dopoldne smučali na Arehu, drugi na Mariborskem Pohorju. Učenci so imeli popoldne čas za nakup spominkov in razglednic, potem pa so sledile priprave na zaključni večer.
 
5. DAN 
Temperatura je bil danes najnižja (-16,5 st.), vendar nas tudi to ni odvrnilo od tega da se pomerimo med seboj v vožnji med količki.
Rezultate si lahko ogledate tukaj. Zaslužili smo si toplo kosilo, potem se napakiramo in pridemo domov.


Fotogalerija se dnevno dopolnjuje. Dogajanje objavljamo tudi na Twitterju (na blogu desno zgoraj).